Business Information Analyst

Omschrijving

Je bent een ervaren IT-professional en kunt goed schakelen van abstracte architectuur naar de bedrijfsprocessen. Maar je wilt weten waar je het voor doet, zoekt meer binding met een eindproduct met maatschappelijke relevantie. Je wordt geïnspireerd worden door een omgeving waar alles is gericht op ‘continuous improvement’.  

Thyssenkrupp Stairlifts biedt een veelzijdige IT positie binnen een moderne productieorganisatie. Samen ontwikkelen en produceren we vooruitstrevende technologische producten in een internationale setting. 

 

Een brede IT-positie als business information analyst bij thyssenkrupp Stairlifts 

Je bent een stevige IT-professional en opereert vanuit het hart van de organisatie. De IT-afdeling is verantwoordelijk voor de kantoorautomatisering en het ERP-pakket Navision dat ook in onze productie en logistiek wordt gebruikt. Samen met je naaste collega zorg je dat er een heldere koppeling is tussen de IT-systemen en de bedrijfsprocessen binnen de organisatie. Je adviseert de manager IT met betrekking tot IT-architectuur en de systeemtechnische en functionele wijzigingen op basis van de ontwikkelingen in de organisatie. Dit doe je op basis van een scherpe analyse van de processen en goed onderbouwde conclusies. De ‘business’ begrijpen, ondersteunen, adviseren en implementeren.  

Verder behoort tot je taken het: 

 • onderzoeken van de alternatieven en het adviseren bij het aanschaffen van nieuwe IT systemen
 • vastleggen van nieuwe bedrijfsprocessen en procedures na een succesvolle implementatie 
 • ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van IT
 • supporten vanuit de tweede lijn bij knelpunten in software en hardware.   

 Dit is je werkplek als business information analystbij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor.  De IT-afdeling heeft letterlijk en figuurlijk een eigen plek in de organisatie. Je zit tegenover een ervaren business information analyst en eerste-lijn collega’s die via een externe dienstverlener de dagelijkse vragen beantwoorden en operationeel ondersteunen. Je rapporteert aan de IT manager. Samen de schouders eronder in een collegiale sfeer. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

 

Vereisten

Ben jij onze nieuwe business information analyst? 

We vragen best wel wat van je. Je bent klantgericht en weet een complexe inhoud te vertalen naar goed geformuleerde oplossingen. Hierbij leg je makkelijk contact, zowel intern als extern. Van nature ben je positief kritisch, doortastend en resultaatgericht. Je bent analytisch sterk, kwaliteitsgericht en goed georganiseerd met oog voor detail. 

 

Verder breng je in ieder geval mee:

 • een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld informatica of (technische) bedrijfskunde  
 • minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare positie, bij voorkeur binnen een technische productieomgeving  
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift 

Maar dan krijg je ook wat business information analyst bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige IT-positie bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse. Verder kun je onder andere rekenen op: 

 • een marktconform salaris binnen de CAO
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • een moderne pensioenregeling volgende de CAO
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is. Binnen dit concern lopen we voorop in de ontwikkeling richting ‘Industry 4.0’ door onze productietechniek en 3D ‘Hololinc’ technologie die we toepassen voor maatwerk van onze trapliften.