Configuration Engineer

Omschrijving

Configuration Engineer

 

Op het snijvlak van technische innovatie en IT voel jij je thuis. Nu sta je open voor een positie waarbij je bij kan dragen aan applicaties die de klantwensen visueel vertaalt naar een soepel ontwerp- en productieproces. Dat kan als configuration engineer bij thyssenkrupp Stairlifts! 

 

Ontwikkel jezelf als configuration engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Iedere traplift is uniek en wordt ‘van scratch af aan’ op maat gemaakt met de modernste technieken. Vanaf het moment dat een klant belangstelling heeft komen we thuis de verschillende mogelijkheden laten zien. Hiervoor gebruiken we een mixed reality tool (HoloLens) waarmee we direct de mogelijkheden kunnen laten zien. Tevens vormt dit de basis onder het op maat gemaakte productieontwerp.  

Als configuration engineer zorg je ervoor dat de producten met de verschillende opties en de verkoopparameters van verschillende verkoopkantoren op de juiste manier in het configurator-platform staan. Tevens heb je een rol om de application engineers te ondersteunen om het ontwerpproces soepel en efficiënt te laten verlopen. 

 

Je bent verantwoordelijk voor het: 

 • Beheer van de producten en verkoopparameters in de product-configurator, inclusief wijzigen, testen en releasen.
 • Meehelpen in het ontwikkelen van de processen rond releasebeheer
 • Beheren en ontwikkelen van de CAD/CAM applicaties voor engineering en het productieproces 
 • Ad-hoc oplossen van proces-kritische storingen aan applicaties
 • Structureel verbeteren van systemen door grondige analyse van de grondoorzaken van storingen in de software 

Dit is je werkplek alsconfiguration engineer bij thyssenkrupp Stairlifts 

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het OV vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. Je werkplek is prettig en licht en je hebt alle moderne techniek binnen handbereik. Je collega’s zijn betrokken en hebben zich vanuit de techniek verdiept in de software. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

We vragen wat van je als configuration engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Je zoekt de connectie met het tekenproces en gebruikers van de product-configurator door samen te werken en met elkaar te optimaliseren. Je vertaalt gebruikerswensen naar de beste oplossing in de bestaande systemen. Hierbij ben je nauwkeurig, een klantgerichte business partner en communicatief sterk. 

Daarbij breng je in ieder geval mee: 

 • een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting (bijvoorbeeld informatica of elektronica)
 • enkele jaren ervaring als applicatie ontwikkelaar, software developer, software engineer of system analyst. 
 • Ervaring met programmeren in Visual Studio, VB.NET, of andere programmeertalen. 
 • Ervaring met Tacton's Configure Price Quote (CPQ) software is een pré.
 • Handig als je ervaring hebt met data acquisition, SQL, Linux of Unix. 
 • Ervaring met versiebeheer, configuratiemanagement, testen en documenteren. 

Maar dan krijg je ook wat alsconfiguration engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op: 

 • Een bruto salaris tussen € 3500 en € 4300 per maand, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden 

 

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. Kijk voor meer informatie op onze website:www.tkacc.nl

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.