Electrical Engineer

Omschrijving

Een unieke positie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een tastbaar ‘high end’ technologisch product met maatschappelijke relevantie. Bij thyssenkrupp Stairlifts krijg je de een kans om jezelf verder te ontwikkelen als electrical engineer!


Een sleutelpositie als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts
Thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel ontwikkelt en produceert trapliften die wereldwijd worden geëxporteerd. Doordat innovatie bij ons essentieel is hebben we inmiddels een aantal patenten die ons een voorsprong geven in de markt. En die voorsprong willen we uiteraard behouden! Als electrical engineer ben jij verantwoordelijk voor de elektrische systemen en schakelingen die essentieel zijn voor de besturing, aandrijving en stabilisatie van de traplift. Je verzorgt de ontwikkeling van de hardware en werkt nauw samen met de mechanical en embedded software engineers. 
 
Verder behoren tot je taken en verantwoordelijkheden het:

 • Werken in projectteams met de andere R&D-engineers uit de verschillende disciplines
 • Optimaliseren van het proces vanuit jouw expertise 
 • Ontwikkelen van elektrische circuits, schakelingen en besturing volgens de relevante veiligheidsnormen
 • Opstellen en reviewen van technische documentatie  

Dit is je werkplek als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. 

Je werkt in een professioneel en internationaal team van R&D-engineers met verschillende specialismen zoals mechanica, software en improvement engineering. Daarbij hebben we ook een team ‘test & qualification’. Het zijn betrokken collega’s en specialist binnen hun vakgebied. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

Ben jij de electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts? 

We vragen best wel wat van je. Een scherp technisch inzicht, een zeer nauwkeurige manier van werken en vindingrijkheid bij de toepassing van de nieuwste technieken. Agile en Scrum is een manier van werken die je goed past.
 
Verder breng je in ieder geval mee:

 • Een afgeronde technische HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting elektrotechniek 
 • Enkele jaren relevante ervaring als electrical enhgineer, bij voorkeur opgedaan binnen een R&D-afdeling van mechatronische producten
 • Bij voorkeur heb je ervaring met:
  • Functional safety (IEC 61508, SIL)
  • Design of motor controls
  • RF en/of DECT
  • EMI/EMC
  • Interfaces: CAN, UART, RF ISM (RED)
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal   


Maar dan krijg je ook wat als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op:

 • Een marktconform salaris binnen de CAO
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8% Flexibele werktijden  

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.


thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken.

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.


Aan de slag als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, stuur dan je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via de link: 

Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.