Electrical Engineer

Omschrijving

Een unieke positie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de elektronica van een tastbaar ‘high end’ technologisch product met maatschappelijke relevantie. Op de R&D afdeling van thyssenkrupp Stairlifts werken specialisten die innoveren waarbij veiligheid en functionaliteit leidend zijn. Op deze afdeling zijn we opzoek naar een senior hardware engineer die ervaring heeft met hardware design dat EMC en SIL compatible is.

 

Een sleutelpositie als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts Thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel ontwikkelt en produceert trapliften die wereldwijd worden geëxporteerd. Doordat innovatie bij ons essentieel is, hebben we inmiddels een aantal patenten die ons een voorsprong geven in de markt. En die voorsprong willen we uiteraard behouden! Binnen het Electrical & Embedded software team zijn we verantwoordelijk voor alle electronica in de traplift, zoals motor aansturing en control software. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons geavanceerde ASL patent op youtube, hierin wordt beschreven hoe essentieel de communicatie tussen verschillende onderdelen is. Als senior hardware engineer verzorg je de ontwikkeling van PCBA’s en werk je nauw samen met de mechanical en embedded software engineers op de R&D afdeling. Daarnaast is het essentieel dat je de keuringsinstantie kunt overtuigen van een ontwerp dat aan de normen en wetgeving voldoet, hiervoor voer je meerdere analyses uit en lever je de documentatie aan.

Vereisten

Ben jij de electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts? 

We vragen best wel wat van je. Een scherp analytisch vermogen, een zeer nauwkeurige manier van werken en vindingrijkheid bij de toepassing van de nieuwste technieken. Sequentieel werken aan verschillende projecten van enkele maanden tot maximaal 2 jaar is een manier van werken die je goed past.    Verder breng je in ieder geval mee: 

  • Een Nederlandse HBO Bachelor van een technische opleiding, in de richting elektronica (met eventueel een Master)
  • Meerdere jaren relevante werkervaring als electrical engineer, bij voorkeur opgedaan binnen een R&D-afdeling van een technische productieomgeving met continuous integration en development
  • Je hebt aantoonbare ervaring met hardware ontwikkeling die EMC en SIL compatible is Ervaring met projectmatig werken volgens het V-model.
  • Bij voorkeur heb je ervaring met FMEA (black box, white box).
  • Ervaring met embedded software is een pre, maar bestrijkt <20% van de functie.
  • Zeer goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

Maar dan krijg je ook wat als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op:

  • Een marktconform salaris binnen de cao
  • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
  • Vakantietoeslag van 8% Flexibele werktijden  

Het betreft een 0.8/1.0 FTE positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

 

Dit is je werkplek als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het OV vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. 

Je werkt in een professioneel en internationaal team van R&D-engineers met verschillende specialismen zoals mechanica, embedded software en improvement engineering. Daarbij hebben we ook een team ‘test & qualification’. Het zijn betrokken collega’s en specialisten binnen hun vakgebied. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 160 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca. 160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.

 

Aan de slag als electrical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, stuur dan je motivatie en cv naar Gideon van IJzeren, HR Advisor via de link. Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.