Embedded Software Engineer

Omschrijving

Een unieke positie om echt een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een tastbaar ‘high end’ technologisch product met maatschappelijke relevantie. Bij thyssenkrupp Stairlifts kun je een compact R&D-team met specialisten innoveren waarbij veiligheid en functionaliteit leidend zijn. Dit is een kans om jezelf te ontwikkelen als embedded software developer!


Een sleutelpositie als software developer bij thyssenkrupp Stairlifts
Thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel ontwikkelt en produceert trapliften die wereldwijd worden geëxporteerd. Doordat innovatie bij ons essentieel is hebben we inmiddels een aantal patenten die ons een voorsprong geven in de markt. En die voorsprong willen we uiteraard behouden! Als software developer ben jij verantwoordelijk voor de software die essentieel is voor de besturing, aandrijving en stabilisatie van de traplift. Je verzorgt de architectuur van de software en werkt nauw samen met externe partners die een deel van de ontwikkelingen voor ons uitvoeren.   
 
Verder behoren tot je taken en verantwoordelijkheden het:
 • Werken in verschillende projectteams met de andere R&D-engineers met verschillende disciplines
 • Optimaliseren van het proces vanuit jouw expertise 
 • Ontwikkelen van software in C en C++ (zowel vanaf start als het verbeteren van bestaande software)
 • Opstellen en reviewen van technische documentatie  

Dit is je werkplek als software developer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. We hebben binnen het gebouw een uitgebreide testlocatie voorzien van moderne testfaciliteiten.

Je werkt in een professioneel en internationaal team van R&D-engineers met verschillende specialismen zoals mechanica, software en elektronica. Daarbij hebben we ook een team ‘test & qualification’. Het zijn betrokken collega’s en specialist binnen hun vakgebied. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

Ben jij de nieuwe software developer bij thyssenkrupp Stairlifts? 

We vragen best wel wat van je. Een scherp technisch inzicht, een zeer nauwkeurige manier van werken en vindingrijkheid bij de toepassing van de nieuwste technieken. Agile en Scrum is een manier van werken die je goed past.
 
Verder breng je in ieder geval mee:

 • Een afgeronde technische HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting elektrotechniek of technische informatica
 • Enkele jaren relevante ervaring als embedded software engineer/developer, bij voorkeur opgedaan binnen een R&D-afdeling van een technische productieomgeving met continuous integration en development
 • Ervaring in ontwikkeling in C en C++, microcontroller architecturen als ARM, normen als IEC61508 en RED/RF en buildservers (zoals bijvoorbeeld Jenkins)
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal   

Maar dan krijg je ook wat als software developer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op:

 • Een marktconform salaris
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8% Flexibele werktijden  

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.


thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken.

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.


Aan de slag als software developer bij thyssenkrupp Stairlifts

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, stuur dan je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via de link:https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/embedded-software-engineer. Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.