Health and Safety Specialist

Omschrijving

Je voelt je thuis in een technische productieomgeving. Niet alleen vanwege de dynamiek, maar vooral omdat je je realiseert dat het de mensen zijn die het maken. Het is jouw passie om te zorgen dat de werkplek veilig is en dat er goed wordt gezorgd voor een gezonde werkomgeving. Bij thyssenkrupp Stairlifts veiligheid zoeken we een specialist die dat verder wil borgen in de organisatie.  

 

Een gevarieerde positie als H&S specialist bij thyssenkrupp Stairlifts 

Je bent een stevige business partner en een ambassadeur voor veiligheid en een gezonde werkplek. Enerzijds bepaal je samen met de HR&HS manager het beleid en de strategie, anderzijds ben je actief op de werkvloer en heb je een scherp oog voor veiligheid. Je verzorgt ‘toolbox’ workshops voor de medewerkers, rapporteert aan het MT op het gebied van veiligheid en doet aanbevelingen op het gebied van een gezonde en veilige werkomgeving. Kortom, een hele brede functie binnen een modern productiebedrijf.  

 

Verder behoort tot je taken en verantwoordelijkheden het: 

 • onderzoeken van incidenten (ook ‘near miss’ incidenten) en het doen van aanbevelingen om dergelijke situaties te voorkomen in de toekomst
 • op de hoogte blijven van wet en regelgeving, waaronder OHSAS 18001  
 • BHV beleid en het zorgdragen voor voldoende en goed opgeleide BHV’ers

Dit is je werkplek alsH&S specialist bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor.

Je hebt je eigen kantoor en kunt je dus altijd even terugtrekken voor een rapportage. Het volgende moment loop je op je veiligheidsschoenen de productieruimte in. Samen de schouders eronder in een collegiale sfeer. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

Ben jij onze nieuwe H&S specialist? 

We vragen best wel wat van je. Je hebt een scherp en kritisch oog voor veiligheid en hebt de communicatieve vaardigheden om mensen daar bewust van te maken. En dat kun je op elk niveau; van operator tot een presentatie aan de directie. 

 

Verder breng je in ieder geval mee:

 • Een afgeronde opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK) met certificaat Preventiemedewerker
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie, bij voorkeur binnen een technische productieomgeving  
 • Ervaring met BHV, HSE systemen en normen en Arbo regelgeving
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Maar dan krijg je ook wat alsH&S specialist bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige health and safety positie bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse. Verder kun je onder andere rekenen op: 

 • Een marktconform salaris binnen de CAO
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Een moderne pensioenregeling volgende de CAO
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is. Binnen dit concern lopen we voorop in de ontwikkeling richting ‘Industry 4.0’ door onze productietechniek en 3D ‘Hololinc’ technologie die we toepassen voor maatwerk van onze trapliften. 

 

Aan de slag als H&S Specialist bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via deze link: https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/health-and-safety-specialist

Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.