Improvement Engineer

Omschrijving

Als mechanical engineer ben je sterk in het technisch ontwerp en het uitwerken van je ideeën. Nu zoek je een positie waarbij je betrokken bent bij het optimaliseren van een geavanceerd mechatronisch product. Dat kan bij thyssenkrupp Stairlifts!

 

Een sleutelpositie als improvement engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel ontwikkelt en produceert trapliften die wereldwijd worden geëxporteerd. Na de ontwikkelfase worden de trapliften in productie genomen. Vanuit de productie, de serviceafdeling en de eindgebruikers komt er feedback om een ‘high end’ product nog verder te verbeteren en te vernieuwen. Deze voorstellen orden beoordeeld en er worden prioriteiten gesteld: Altijd ‘safety first’, maar er kunnen ook verbeteringstrajecten worden ingezet op kwaliteit, gebruiksgemak, kostprijs en efficiëntie in de productie.

 

Verder behoort tot je taken en verantwoordelijkheden het:

 • Beoordelen van verbeterpunten met behulp van een gedegen root cause analyse
 • Ontwikkelen van nieuwe concepten
 • Ontwerpen en uitwerken van verbetervoorstellen in projectvorm
 • Afstemmen en samenwerken met interne en externe stakeholders
 • Documentatie van de wijziging in CAD en PLM-systemen (versiebeheer)  

Dit is je werkplek als improvement engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor.

Je werkt in een team van vijf improvement engineers met verschillende specialismen (mechanisch en elektrisch). Hierbij rapporteer je aan de teamleider improvement engineering. Samen de schouders eronder in een collegiale sfeer. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

Wat heb je nodig als improvement engineer bij thyssenkrupp Stairlifts?

We vragen best wel wat van je. Een scherp technisch beoordelingsvermogen waarbij je altijd de schakeling maakt van optimale engineering naar optimale maakbaarheid binnen de doelstellingen. Je bent communicatief sterk, legt makkelijk contact zowel intern als extern. Hierbij ben je positief kritisch, doortastend en pragmatisch oplossingsgericht. Je bent energiek, assertief en hebt een goed gevoel voor humor.   

 

Verder breng je in ieder geval mee:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding, bij voorkeur binnen werktuigbouw of mechatronica
 • Enkele jaren relevante ervaring als mechanical engineer binnen een R&D afdeling van een technisch productiebedrijf
 • Bij voorkeur heb je ervaring binnen een Lean manufacturing omgeving
 • Goede beheersing van het de Engelse taal 

Improve yourself bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tot € 4300,- afhankelijk van leeftijd en ervaring
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8%
 • Flexibele werktijden

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. Kijk voor meer informatie op onze website: www.tkacc.nl

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.

 

Aan de slag als improvement engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via deze link: https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/improvement-engineer-krimpen-aan-den-ijssel

Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.