IT Manager

Omschrijving

Je hebt grip op complexe IT-projecten en je stuurt graag een team aan. Maar je zoekt meer binding met een eindproduct, maatschappelijke relevantie en een omgeving waar alles is gericht op ‘continuous improvement’.    

Thyssenkrupp Stairlifts biedt een veelzijdige managementpositie binnen een moderne productieorganisatie. Samen ontwikkelen en produceren we vooruitstrevende technologische producten in een internationale setting. 

 

Een brede managementpositie als IT Manager bij thyssenkrupp Stairlifts 

Je bent een stevige business partner en opereert vanuit het hart van de organisatie. De IT-afdeling is verantwoordelijk voor de kantoorautomatisering en het ERP-pakket Navision dat ook in onze productie en logistiek wordt gebruikt. Je functie bestaat uit strategische, tactische en operationele aspecten. Hierbij ligt de nadruk op de strategische ontwikkeling van de rol van IT binnen de organisatie en het ontwikkelen en implementeren van een heldere visie op dat vlak. Daaruit vloeien een aantal projecten voort gericht op verdere verbetering van het IT-landschap en de ontwikkeling richting een Manufacturing Execution System (MES). 

Verder behoort tot je taken het: 

 • aansturen van een team van twee IT medewerkers
 • aansturen van onze externe partner die zorgt voor de eerstelijns support
 • de afstemming van de strategie en uitvoering met het hoofdkantoor in Essen
 • intensief samenwerken binnen het MT om de gehele organisatie naar een nog hoger plat te tillen. 

 Dit is je werkplek als IT Manager bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor.  De IT-afdeling heeft letterlijk en figuurlijk een eigen plek in de organisatie en vanuit je eigen kantoor overzie je de afdeling. Je rapporteert aan de financieel directeur. Samen de schouders eronder in een collegiale sfeer. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

Ben jij onze nieuwe IT Manager? 

We vragen best wel wat van je. Je creëert een ‘road map’ vanuit een heldere visie en gedegen ervaring. Je bent een communicatief sterke projectmanager en legt makkelijk contact zowel intern als extern. Hierbij ben je positief kritisch, doortastend en resultaatgericht. Je bent analytisch sterk, zeer nauwkeurig en gestructureerd met oog voor detail. 

 

Verder breng je in ieder geval mee:

 • een afgeronde HBO of WO opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld informatica of (technische) bedrijfskunde 
 • minimaal 5 jaar (project)management ervaring in een technische productieomgeving
 • ervaring met de implementatie van MES is een sterke plus
 • Zeer goede beheersing van het de Engelse en bij voorkeur Duitse taal

Maar dan krijg je ook wat als IT manager bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittig managementpositie bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse. Verder kun je onder andere rekenen op: 

 • een marktconform salaris
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • een moderne pensioenregeling volgende de CAO
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is. Binnen dit concern lopen we voorop in de ontwikkeling richting ‘Industry 4.0’ door onze productietechniek en 3D ‘Hololinc’ technologie die we toepassen voor het maatwerk van onze trapliften. 

 

Aan de slag als IT manager bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via deze link: https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/it-manager

Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.