Junior Quality Engineer

Omschrijving

Een technologisch ‘high end’ product moet kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de leveranciers. Als junior quality engineer borg je dit vertrouwen door een waterdicht kwaliteitssysteem te hanteren volgens de modernste LEAN technieken. Een wereldbaan in het innovatief bedrijf met eigen R&D en productie. Waar vind je zo’n kans in de regio Rotterdam? 

 

Voor minder doe je het niet als junior quality engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

100%, daar gaan we voor. Niet ‘bijna goed’ of ‘ongeveer’. Onze geavanceerde trapliften bestaan uit ongeveer 500 onderdelen die uit alle hoeken van de wereld worden geleverd. Om dit proces soepel te laten verlopen moet je er als quality engineer bovenop zitten. Je hebt grip op het gehele administratieve proces in de aanlevering van onderdelen die we assembleren tot onze trapliften. Je ondersteunt de andere quality engineers; zo leer je het vak en creëer je je eigen doorgroeimogelijkheden.

 

Verder behoort tot je taken en verantwoordelijkheden het:

 • Afhandelen van afgekeurde materialen door middel van de 8D methodiek
 • Opstellen van kwaliteitsrapportages inclusief de analyse en advies
 • rapporteren van ‘non conformity’ onderdelen aan de betreffende leveranciers

 

Dit is je werkplek als juniorquality engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het OV vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. Je werkt in een compact team van quality engineers en je betrokken collega’s zijn specialist binnen hun vakgebied. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

We vragen wat van je als junior quality engineer bij thyssenkrupp Stairlifts 

We zoeken een quality engineer die zich (verder) wil verdiepen in het kwaliteitswerk. Bij voorkeur heb je in een technische omgeving gewerkt volgends de principes van lean manufacturing. Je bent positief kritisch, direct en helder in je communicatie en zeer nauwkeurig in je manier van werken. Je behoudt overzicht in complexe processen, bent stressbestendig en initiatiefrijk.

Verder breng je in ieder geval mee:

 • een afgeronde HBO of WO opleiding in een relevante richting
 • enkele jaren relevante ervaring in een technische productieomgeving
 • Bij voorkeur al wat kennis van kwaliteitssystemen (ISO, INK, Lean, TPS) en helemaal zou het mooi zijn als je bekend bent met de kwaliteitstools (8D, FMEA, PPAP, APQP, SPDP, SPC, 6Sigma)
 • Zeer goede beheersing van Engels en bij voorkeur de Duitse taal 

Maar dan krijg je ook wat als juniorquality engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tot € 3500,- afhankelijk van leeftijd en ervaring
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8%
 • Flexibele werktijden

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. Kijk voor meer informatie op onze website: www.tkacc.nl

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.

 

Aan de slag als junior quality engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via jobs.Stairlifts@thyssenkrupp.com. Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.