Mechanical Engineer R&D (2x)

Omschrijving

Als mechanical engineer heb je veel ervaring in het technisch ontwerp en het uitwerken van je ideeën. Nu zoek je een positie om deze ervaring in te zetten en je betrokken bent bij de verdere doorontwikkeling van een geavanceerd mechatronisch product. Dat kan bij thyssenkrupp Stairlifts! 

 

Een sleutelpositie als mechanical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel ontwikkelt en produceert trapliften die wereldwijd worden geëxporteerd. Het verfijnen van het ontwerp en het optimaal samenwerken met de externe partners essentieel om de deadlines veilig te stellen. 

Verder behoort tot je taken en verantwoordelijkheden het: 

 • Productierijp maken en begeleiden van (spuitgiet-)onderdelen bij de leveranciers o.a. in China
 • Ontwerpproblemen in de uitontwikkeling oplossen en aangepast ontwerp opleveren
 • Bouwen van prototypes en functioneel beoordelen ervan
 • Begeleiden van (validatie-) tests
 • Uitvoeren van rootcause analysis bij test failures
 • Communiceren van het ontwerp met andere afdelingen (Industrial Engineering, Improvement Engineering)

Dit is je werkplek alsmechanical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het ov vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. 

Je werkt in een team van R&D engineers met verschillende specialismen (mechanisch en elektrisch). Hierbij rapporteer je aan de teamleider mechanical engineering. Samen de schouders eronder in een collegiale sfeer. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

Wat heb je nodig als mechanical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts?

We vragen best wel wat van je. Een scherp technisch beoordelingsvermogen waarbij je altijd de schakeling maakt van optimale engineering naar optimale maakbaarheid binnen de doelstellingen. Je bent communicatief sterk, legt makkelijk contact zowel intern als extern. Hierbij ben je positief kritisch, doortastend en pragmatisch oplossingsgericht. Je bent energiek, assertief en hebt een goed gevoel voor humor.   

 

Verder breng je in ieder geval mee: 

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding, bij voorkeur binnen werktuigbouw of mechatronica
 • 5 tot 10 jaar relevante ervaring als mechanical engineer binnen een R&D afdeling van een technische productiebedrijf 
 • Bij voorkeur heb je ervaring binnen een Lean manufacturing omgeving
 • Zeer goede beheersing van het de Engelse taal   

Mechanical engineering bij thyssenkrupp Stairlifts biedt meer dan alleen een mooie baan

Natuurlijk, het is een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op: 

 • Een salaris binnen de cao
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden 

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. Kijk voor meer informatie op onze website:www.tkacc.nl

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.

 

Aan de slag als imechanical engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Anita Borsje, HR Advisor via deze link: https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/mechanical-engineer-rd

Zij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.