technical application engineer

Omschrijving

Mechanische techniek en industriële automatisering gaan hand in hand. Met name de ontwikkeling van de softwarematige kant van machines vind jij razend interessant. Deze volg je op de voet en als je de kans krijgt heb je zelf het initiatief bij de ontwikkeling van nog slimmere applicaties. Als technical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts krijg je de ruimte technisch inzicht en kennis van de laatste softwareontwikkelingen te combineren in een zeer uitdagende functie.  

 

Ontwikkel als technical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Als technical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts ben je de schakel tussen mens en machine. Iedere traplift is uniek en wordt ‘van scratch af aan’ op maat gemaakt met de modernste technieken. Dat maakt dat we een veelvoud aan diverse machines in huis hebben die elk essentieel zijn in het productieproces. Zo hebben we een splinternieuwe buigmachine (TML) en robotlassers met zeer geavanceerde softwareapplicaties. Gezien de hoge eisen aan de kwaliteit, veiligheid en de efficiëntie van het productieproces wordt deze software continu verder ontwikkeld. 

Je bent verantwoordelijk voor het: 

 • Beheren van de softwareapplicaties voor het productieproces en engineering 
 • Ad-hoc oplossen van proces-kritische storingen aan applicaties
 • Structureel verbeteren van systemen door grondige analyse van de grondoorzaken van storingen in de software  

Je werkt samen met een collega application engineer en je rapporteert aan de manager industrial engineering.

 

Dit is je werkplek alstechnical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts 

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het OV vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. Je werkplek is prettig en licht en je hebt alle moderne techniek binnen handbereik. Je collega’s zijn betrokken en hebben zich vanuit de techniek verdiept in de software. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het! 

Vereisten

We vragen wat van je als technical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Het zit je in het bloed: 100% tech-savvy. Maken, snappen en verbeteren. Of het nu gaat om software, elektronica of mechanica. Je hebt een brede oriëntatie op IT vlak, want je zit niet graag in een hokje opgesloten. Je zoekt de connectie met het productieproces door samen te werken en met elkaar te optimaliseren. Hierbij ben je energieke generalist, een klantgerichte business partner en communicatief sterk op elk niveau. 

Daarbij breng je in ieder geval mee: 

 • een afgeronde HBO opleiding in de richting informatica of elektronica
 • enkele jaren ervaring in een industriële omgeving als applicatie ontwikkelaar, software developer, software engineer of system analyst.
 • Ervaring met programmeren in Visual Studio, VB.NET, data acquisition en SQL Server. Handig als je ervaring hebt met Linux of Unix. 
 • Ervaring met versiebeheer, configuratiemanagement, testen en documenteren, netwerken en interfacing 

Maar dan krijg je ook wat alstechnical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op: 

 • Een bruto salaris tussen € 3500 en € 4600 per maand, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden 

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

 

thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, engineering, productmanagement en verkoop: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. Kijk voor meer informatie op onze website:www.tkacc.nl

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is.

 

Aan de slag als technical application engineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) via deze link: https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/technical-application-engineer

Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.