Test Engineer

Omschrijving

Je bent test engineer en voelt je thuis in een hoogtechnologisch werkveld. Het opstellen van testplannen, ontwikkelen van testmethodes en een strakke rapportage schrijven; dit is jouw vak. Maar je wilt meer. Je zou willen werken in een volwassen R&D team bij een bedrijf waar complete, technologisch hoogstaande eindproducten worden gemaakt. Dat kan bij thyssenkrupp Stairlifts! 

 
Een sleutelpositie als testengineer bij thyssenkrupp Stairlifts
Thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel ontwikkelt en produceert trapliften die wereldwijd worden geëxporteerd. Binnen het R&D team werken specialisten op het gebied van mechanica, software en elektronica. Als test engineer ben jij de degene die zorgt dat de functionaliteit van het ontwerp wordt getest. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een armsteun, een deel van de besturing of een onderdeel van de veiligheidssystemen waar een of meer specialisten binnen een project aan hebben gewerkt. Je stelt heel nauwkeurig het testplan op binnen alle (internationale) standaarden en richtlijnen. Vervolgens ontwerp je een test waarbij alle kritische punten worden getest. Uiteindelijk maak je een goed gestructureerd rapport in het Engels met daarin alle bevindingen en aanbevelingen.  

Verder behoort tot je taken en verantwoordelijkheden het:
 • Ontwikkelen van een teststrategie binnen de Lean methodiek
 • Ondersteunen van R&D engineers bij het opstellen van een testaanvraag
 • Doen van voorstellen met betrekking tot het verbeteren van testmethodes en tools  

Dit is je werkplek als testengineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Zowel productie als kantoor zijn gevestigd in een representatief pand in Krimpen aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. Je kunt makkelijk je auto of motor kwijt bij het pand, maar we zijn ook goed bereikbaar met het OV vanaf Rotterdam. Onze productieruimte is overzichtelijk en goed georganiseerd en direct naast het kantoor. We hebben binnen het gebouw een uitgebreide testlocatie voorzien van moderne testfaciliteiten.

Je werkt in een professioneel en internationaal team van R&D engineers en je betrokken collega’s zijn specialist binnen hun vakgebied. We hebben een goed verzorgde bedrijfscatering en lunchen doen we dan ook met de gehele organisatie samen. Zo werkt het!  

Vereisten

Kom jij door de test als testengineer bij thyssenkrupp Stairlifts? 

We vragen best wel wat van je. Een scherp technisch inzicht, een zeer nauwkeurige manier van werken en vindingrijkheid bij het ontwikkelen van methodes voor testen. Maar je moet ook verbaal sterk zijn en met overtuigingskracht kunnen onderbouwen waarom je nog niet helemaal tevreden bent over de uitkomst. Dan is het ook nog heel belangrijk dat je je volledig kunt concentreren op een technische rapportage waarin je complexe materie helder verwoord voor een breder publiek. 
 
Verder breng je in ieder geval mee:

 • een afgeronde technische HBO of WO opleiding, bij voorkeur in richting Elektronica of Mechatronica
 • Enkele jaren relevante ervaring als test engineer op een R&D afdeling in een technische productieomgeving
 • Ervaring in het schrijven van technische rapportages
 • Zeer goede beheersing van Engels taal   

Maar dan krijg je ook wat als testengineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Een pittige technische uitdaging bij een solide en groeiend innovatief technologiebedrijf van wereldklasse waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Verder kun je onder andere rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tot € 4350,- afhankelijk van leeftijd en ervaring
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • Flexibele werktijden  

Het betreft een fulltime positie in Krimpen aan den IJssel, vlakbij Rotterdam en Capelle a/d IJssel.


thyssenkrupp Stairlifts in Krimpen aan den IJssel

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is specialist op het gebied van trapliften waarbij mens en techniek centraal staan. We werken met ruim 150 vaste medewerkers in productie, R&D, engineering, productmanagement en kwaliteit: alles onder één dak. Vanuit deze locatie leveren we wereldwijd hoogwaardige en innovatieve producten met maatschappelijke relevantie waarmee we onze positie als marktleider verder versterken. 

thyssenkrupp Stairlifts B.V. is onderdeel van het internationale thyssenkrupp concern dat met ca.160.000 medewerkers in meer dan 80 landen en beursnoteringen in diverse landen één van de grootste technologiebedrijven ter wereld is. www.thyssenkrupp.com

Aan de slag als testengineer bij thyssenkrupp Stairlifts

Dit is jouw baan en je wilt graag solliciteren. Stuur dan een mail met je motivatie en cv naar Stephan van der Sluijs (corporate recruiter a.i.) viade link: https://thyssenkruppstairlifts.recruitee.com/o/test-engineer

Hij neemt op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.